İmplant

Çürük, enfeksiyon, kırık, diş eti hastalıklarına bağlı kemik kaybı nedeniyle doğal dişlerini kaybetmiş hastaların diş eksikliklerini implant adı verilen doğal dişi en iyi taklit eden yapay kökler yerleştirerek tedavi edilmektedir. Tedavi yelpazesi tek tek diş eksikliğinden tüm dişlerini kaybetmiş hastaların tedavisini kapsayacak kadar geniştir.

İmplant uygulamalarında komşu dişlere hiç dokunmadan sabit bir kuron restorasyon ile eksiklik ortadan kaldırılabilir.

Vidalı diş veya çivili diş olarak da bilinen İmplant, eksik dişlerin yerine kullanılan, çene kemiğinin içine yerleştirilen genellikle titanyumdan veya alaşımlarından yapılmış yapay diş kökleridir. İmplantların üzerine yerleştirilen protezlerle eksik dişler tamamlanır.

Birden fazla veya tüm dişlerini kaybetmiş hastalar, geleneksel yöntemlerle hareketli kısmi veya hareketli tam protezler ile tedavi edilmektedir. İmplant uygulamaları ile bu protezler daha stabil daha kolay ve aha konforlu hale getirilebilir. Hatta uygun kemik yapısına sahip hastalarda sabit köprü protezleri ile hasta memnuniyeti en üst seviyeye taşınabilir.

İmplant uygulaması genel sağlık ve kemik miktarı değerlendirmesinden sonra günümüz şartlarında hemen hemen herkese yapılabilmektedir. Eğer kemik miktarı yeterli değilse kemik greft materyalleri ile takviye yapılarak kemik hacmi artırılıp sonrasında implant uygulanabilir.

Gelişen implant teknolojisi sayesinde hastalarda kesisiz ve dikişsiz implant uygulamaları başarı ile yapılabilmektedir.

Tedavi yapılması planlanan hasta, sistemik sağlık ve kemik kalitesi/ kantitesi açısından değerlendirilir. Bazı hasta gruplarına İmplantasyon uygulaması risklidir. Belirli durumlarda ise hastanın medikal doktoruna danışıp bazı önlemler alarak  tedavi yapılabilmektedir. Kemik kalitesi/kantitesi ise 3 boyutlu tomografilerle değerlendirilir. Yetersiz kemik varlığında kemik grefti (kemik tozu) ilavesiyle implant yerleştirilmesi mümkündür.
Günümüzde basit ve ağrısız bir işlemdir. uygulama yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Kemikte implanta uygun yuva hazırlanır ve vida yerleştirilir. Dikiş atılır ve iyileşme dönemi beklenir. İyileşme dönemi hastanın sağlık durumu, kemik yapısı ve yapılan operasyona göre değişmektedir.
İmplant teknolojisinin gelişmesi ile artık birçok hastada bir günde implantları yerleştirip protezini bitirmek mümkündür.
Günümüzde çok fazla implant marka bulunmaktadır. Dental implant markası olarak, uzun vadede başarısını kanıtlamış ve teknik destek ve protez üst yapısı için yeterli seçeceği sunan  sistemler kullanmakta fayda vardır. Türkiye’de yeri ve yabancı 150’den fazla farklı markalarda implant satılmaktadır ancak bunların çok azı güvenilir ve kalitelidir.

Biz Kliniğimizde sadece kendini ispatlamış dünya çapında güvenirliği olan markaları tercih etmekteyiz.

Tam dişsiz çenelerde uygulanan komplike bir yöntemdir. Tam dişsiz vakalarda klasik implantolojide en az 6-8 yapay kök yerleştirmek gerektiği vurgulanır ancak yetersiz kemik hacmine sahip çenelerde veya sinüs ve mandibular kanal gibi anatomik varyantların varlığında 8 implant yerleştirmek için sinüs yükseltme ve benzeri ileri cerrahi yöntemler uygulamak gerekir. İleri cerrahi sonrası iyileşme süresi uzar ve komplikasyon riski artar ve iyileşme süresince yaklaşık 6-7 ay hasta dişsiz kalır. klasik yöntemin dezavantajlarını ortadan kaldırmak için All on four yöntem geliştirilmiştir. Bu yöntemde sadece 4 yapay kök yapılır ve 24 saate hastanın protezi takılır. All On 4 yönteminde sinüs lift ve benzeri ileri cerrahi yöntemlere gerek kalmaz anatomik zorluklardan kaçınmak için implantlar farklı açılarla yerleştirilir ve protez ölçüsü hemen alınır ve 24 saate geçici dişler takılır. Ogmentasyon süresi tamamlanınca hastanın daimi protezleri yapılır. Bu Yöntemin en büyük avantajı hastanın dişsiz kalmamasıdır. Denttera diş kliniğinde tam dişsiz çenelerde en çok tercih ettiğimiz yöntem All on four yöntemdir.

All On Four protezleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için bize ulaşabilirsiniz.

İmplant çene kemiğine yerleştirildikten sonra üzerine daimi protez yapılabilmesi için çene kemiği ile osteointegre olması yani kemik ile kaynaması gerekir. Bu süre cerrahi yönteme, implantın yapısına  ve çene kemiğinin kalitesi gibi bir çok etkene bağlıdır. Ancak implantın kemikle kaynaşma süresi belirleyen en önemli etken implantın tasarımı ve yüzey yapısına bağlıdır. Bir çok implant SLA yüzeye sahiptir, bu tip yapay köklerin kemikle kaynaşma süresi en az 3 aydır yani üzerine daimi porselen dişini veya protezini yapmak için en az 3 ay beklemek gerekir. SLActive yüzeye sahip implantların kemikle kaynaşma süresi 3 haftadır. Yani cerrahi işlemden 3 hafta sonra protez için ölçü alınabiliyor. 
İmplant tedavisinin ücreti, kullanılan implant markasına göre değişmektedir. Günümüzde artan marka sayısına bağlı olarak, güvenilir ve ekonomik seçenekler de bulunmaktadır.  İmplantın markası, üst yapısı, protezin türü, kemiğin durumu ve benzer birçok etken implant ücretlerini doğrudan etkiler. Hekim tarafından muayene edilmeden Telefonda veya sosyal medya üzerinden aldığınız fiyatlar yanıltıcı olur. Bu sebepten dolayı telefonda implant ücretleri hakkında net bilgi veremiyoruz.  Detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.